No items found.
No items found.
No items found.

Sommarhus Solviken

På en tomt i brant sluttning med havsutsikt ligger Sommarhus Solviken. Tolv stycken stålpelare lyfter huset över sluttningen och placerar det i nivå med de omgivande trädtopparna. Husets upphöjda position förstärker dess fantastiska utsikt och distanserar det från den närliggande vägen.

Från gatunivå leder en lång trappa upp till huset. Huvudentrén nås via en stor balkong som löper längs två av husets fasader. Ett kombinerat kök och vardagsrum, samt ett av husets tre sovrum, kan öppnas mot balkongen med hjälp av stora skjutpartier.

Platsens naturliga färgskala har varit utgångspunkten för byggnadens färgsättning. Fasadskivor, balkongräcken och synliga delar av husets bärande struktur är utförda i dova gröna nyanser. Fasadpanel av trä. Fönster och dörrar är av svartlackerad aluminium.

Plats: Mölle

Byggår: 2018

Ansvarig arkitekt: Johan Sundberg

Medverkande arkitekter: Itziar del Río Gómiz

Konstruktör: Sven-Göran Svensson (SG Svensson AB)

Byggmästare: Maths Hansson, Martin Hermansson (M H Bygg)

Fotograf: Peo Olsson (www.peoolsson.se)

Get in touch:
Thank you! Your message has been sent!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Johan Sundberg Arkitektur
Lund, Sweden
+46 (0)46 15 21 21
kontoret@johansundberg.com