No items found.
No items found.
No items found.

Sommarhus Sandby

I en skyddad del av tallskogen med den vita sandstranden som en av sina närmsta grannar ligger Sommarhus Sandby. Skogen erbjuder platsen lugn och ger skydd mot det skånska åkerlandskapets vindar och sommarsolens varma strålar.

Havet är ständigt närvarande. Det förser omgivningen med en skiftande ljudkuliss och utgör tillsammans med den vidsträckta stranden en plats för såväl avslappning och rekreation som för fysisk aktivitet. Huset och dess trädgård är utformat för en familj bestående av två vuxna och tre barn som en plats att framförallt spendera somrarna på. Boytan är 167 m2 uppdelade på två våningar.

På ovanvåningen finns två barnrum, som enkelt kan byggas om till tre, samt ett gemensamt sällskapsrum och badrum. Alla ovanvåningens rum är försedda med takfönster. På bottenvåningen finns föräldrarnas sovrum och badrum. Ett stort kök med matplats och ett vardagsrum med full takhöjd kan med hjälp av stora skjutpartier öppnas mot trädäcket och trädgården utanför.

Husets fasader är klädda med en stående panel med specialritad profil och är precis som trädäck och pergola av sibirisk lärk som behandlats med kiselbaserat träskydd. Yttertaket är klätt med en förvandringspanel, även den av träskyddsbehandlad sibirisk lärk.
Formmässigt ansluter sig huset till traditionellt husbyggande på landsbygden. Med träklädda fasader och tak känns det i sin materialitet dock närmare besläktat med äldre tiders ekonomibyggnader än med den klassiska skånelängan. I detaljering och utförande är dock huset uppenbart samtida och modernt.

Plats:  Österlen, Sverige

Byggår:  2017

Ansvarig arkitekt: Johan Sundberg

Handläggande arkitekt: Max Germundsson

Konstruktör: Sven-Göran Svensson, SG Svensson AB

Byggmästare: Morgan Ristmägi och Mikael Hermansson, Helge Johnssons Bygg AB

Inredningssnickeri: Malmö kök & inredning

Fotografi:  Markus Linderoth (www.markuslinderoth.com)

// JS

Get in touch:
Thank you! Your message has been sent!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Johan Sundberg Arkitektur
Lund, Sweden
+46 (0)46 15 21 21
kontoret@johansundberg.com